Tarta cu fructe proaspete


Tarta cu fructe proaspete

Tarticile sunt un fel de ‘sweet treats’. Eu le fac cu tot felul de fructe… hmmm cred ca ar merge si cu gutui putin gatite in vin alb.

Tarta contine trei elemente: coca, crema cu vanilie si fructele. Daca aveti un robot care are cuva pentru coca va fi mai simplu dar se poate trai si fara ­čÖé
Gramajele trebuiesc respectate exact, asa-i la patiserie.

Coca pentru 8 bucati:

250 gr de faina alba
100 gr unt
100 gr zahar pudra
1 galbenus de ou
o lingura de apa
Puteti tot in robot sau framantati coca cu mana. Lasati la frigider jumatate de ora.

Intre timp facem crema (cantitati pentru 8 buc):

500 gr lapte, intr-o oala mica cu coada, o jumatate de lingurita de vanilie bourbon
125 gr de zahar intr-un bol
50 gr de faina sau amidon cu zaharul
3 galbenusuri cu faina si zaharul
1 ou intreg cu faina, zaharul si galbenusurile

Pregatiti un bol curat si o sita fina.
Puneti laptele cu vanilia pe foc. Cu un tel omogenizati tot ce-i in bol (zahar, faina, galbenusuri si ou). Cand fierbe laptele, turnati peste ingredientele din bol, amestecati, puneti la loc in oala care merge pe foc. Acum vine etapa sensibila. Gatiti, amestecand incontinuu cu un tel si peste tot cateva minute, pana se ingroasa. Ca sa fie foarte fina si sa fim siguri ca nu s-a coagulat galbenusul, dati prin sita.

Bun, lasam la racit si coacem coca.
Luati o parte din coca pentru tarta si intindeti cu un sucitor. Daca va e mai usor puteti pune coca intre 2 hartii de copt si intindeti asa. In felul acesta nu se va rupe. Asezati in forma de tarta, gauriti cu o furculita si coaceti 15 minute la 180 gr.

Mai ramane doar asamblarea. Umpleti coaja de tarta coapta cu crema de vanile, asezati fructele si presarati zahar pudra.

Spor!