Taitei de orez cu ciuperci shiitake si creveti


Taitei de orez cu ciuperci shiitake si creveti

Ciupercile shiitake se gasesc uscate mai prin toate magazinele. Eu prefer sa merg la Ki Life pentru ca nu imi plac supermarket-urile deloc sau hiper, ce or fi ele.

Aceste ciuperci cresc in Asia la umbra anumitor copaci si sunt percepute in China si Japonia ca fiind aliment/medicament. Acum nu stiu cat de medicament sunt dar mie imi place gustul lor foarte mult.
Reteta pe care v-o propun este una aromata si rapida.

Aveti nevoie de urmatoarele:
1 cutie lapte de cocos natural(cititi pe eticheta)
Sos soia
Radacina proaspata de ghimbir, data prin razatoare
Morcov si dovlecel facut fasii subtiri (exista o ustensila din plastic asemanatoare cu peeler-ul dar are si zimti)
Ardei rosu taiat fasii
6 ciuperci shiitake uscate
O punga de taitei de orez (cei lati imi plac)
8 creveti curatati

Prima data am pus spa la fiert si am aruncat ciupercile pana s-au rehidratat. Le-am scos si am pus taiteii de orez( in aceeasi apa pentru a se imbiba cu gustul ciupercilor). Intr-un minut i-am scos in apa rece. Bun, apoi am facut sosul.
Intr-o tigaie am pus crevetii la prajit in ulei de masline, cand s-au facut roz, am adaugat ciupercile shiitake, fasiile de legume, lapte de cocos, sos soia, am stors ghimbir din belsug si am lasat cateva minute. La final, am adaugat taiteii de orez, am amestecat bine si gata.
Cand am servit, am presarat seminte de chia pentru un aport de nutrienti.

Sa aveti spor in tot de faceti!