Tagliatelle cu hribi si spanac


Tagliatelle cu hribi si spanac

Daca ma gandesc la traducerea expresiei ‘fast food’ mie imi vin in gand pastele. Imi plac tare mult cele facute in casa, daca nu aveti timp, se gasesc prin toate magazinele.

Coca pentru 8 portii de paste se face din 4 oua frumoase, 2 linguri ulei de masline, o lingurita sare, 450 gr de faina (alba, semola, hrisca, integrala, etc) si munca. Am spart ouale, le-am batut usor si am amestecat cu uleiul si sarea. Am pus faina, gramajoara, pe masa de lucru, am facut un cerc in mijloc unde am pus ouale. Acum nu mai ramane decat framantatul.
Cand am obtinut o coca omogena, am intins cu masina de facut paste, cea de tailei este la fel de buna. Daca nu aveti, intindeti cu sucitorul pana ajunge foia foarte subtire si taiati.

Sosul este simplu. Am luat o mana de hribi congelati, un strop de vin alb, 2 linguri de mascarpone, spanac proaspat, 2 linguri de parmezan.
Am calit hribii in vin alb si ulei de masline, am adaugat mascarpone, sare si spanacul. Am lasat tigaia pe foc inca un minut apoi am pus pastele, am invartit de doua ori, am presarat parmezan si gata. ‘Fast food’ ce v-am spus?