Supa de rosii cu quinoa


Supa de rosii cu quinoa

De mica sunt buna prietena cu supele si ciorbele, nu reusesc sa imi imaginez o saptamana fara ele. Cea din rosii este in top.

Se poate pregati in orice sezon, gasim si iarna rosii decojite, pastrate in suc propriu, daca nu ne pregatim si le facem singuri din vara. Mie imi trimite mama, ce m-as face fara grija ei! Reteta este simpla si rapida.

Pregatim 1 litru supa de legume din telina, pastarnac, ceapa, morcovi, cateva frunze de dafin si un catel de usturoi. Cand legumele sunt fierte adaugam rosiile. Daca folositi rosii proaspete este nevoie de 1 kg, stiu, par multe dar nu sunt. Daca folositi rosii decojite din conserva puneti aprox 350 gr. Cand sunt fierte, pasati cu blenderul, strecurati printr-o sita fina, adaugati sare, piper, busuioc proaspat, ulei de masline. Separat fierbeti 100 gr de quinoa, adaugati in supa.

Puteti servi cu o felie de paine cu mozarella putin topita.

Spor si inspiratie va doresc!