Salata in Tonuri!


Salata in Tonuri!

Iubesc vara, soarele și multitudinea de legume și fructe disponibile. Încep usor cu salatele din lăptuci, spanac, ridichi, lobodă și alte verzituri din primavară apoi fac usor trecerea către cele cu roșii, castraveți, vinete plus alte legume de vară.

Dieta mea cu salate este completată de mese din fructe, cirese, capșune, pepene toate individual. Nu amestec cireșe cu pepene la aceeași masă. Mi se pare cea mai bună, și nestresantă pentru organism, dietă de detox.

Astăzi va propun o salată de tranziție, atât cu elemente crude cat si gătite plus puțin pește. Pentru două salate generoase am folosit următoarele:
– O salată verde micuță
– Doua roșii coapte
– Doi castraveți
– Jumătate dintr-o conservă de fasole roșie
– Două linguri de amestec de semințe crude (susan, floarea soarelui, dovleac, in, cânepă)
*amestecul este făcut de mine si păstrat într-o casoletă
– Un ardei gras verde
– O conservă de ton, scursă și asezonată cu ulei de măsline, sare, suc de lămâie
– Vlastari de floarea soarelui(optional)

Dressing:
– O lingură de mustar dulce
– Două linguri ulei de masline
– O lingură suc de lămâie
– Sare de mare

Și multa poftă bună. Să vă bucurați de ea!