Salata de sfecla


Salata de sfecla

Am câteva combinații pe care le iubesc printre care cea din discuția de astăzi, cus- cus & sfeclă roșie & brânză de capră.
Personal mi-ar plăcea să pot găsi în meniul oricărui restaurant un preparat în acest stil, cu legume, brânză bună și ceva care să dea consistență. Când ies din București mâncatul la restaurant devine o întreagă aventură, să punem că dacă nu aș mânca pește ar fi haos, aș trăi cu fructe si migdale tot sejurul.

Intorcându-ne la rețeta noastră, pentru 4 porții am folosit:
200 gr de cus-cus
un castravete fabio
2 buc sfecla roșie coaptă (40 de minute la 180 gr)
200 gr de brânză de capră

Am început prin realizarea unui stoc pentru cus-cus. Am pus apa la fiert în care am adăugat:
jumătate de țelină
2 căței usturoi
3 foi dafin
2 morcovi
1 rădăcină de păstârnac o ceapă
2 firisoare de sofran

A fiert 30 de minute apoi am turnat peste cus-cus până l-a acoperit. Am pus un capac si am lăsat 10 minute. Am afânat ușor cu o furculiță, am adăugat ulei de măsline si sare. Brânza am tăiat-o cubulețe si i-am adăugat ulei de măsline si oregano.
Am tăiat castravetele juliene, l-am marinat usor cu ulei, soia, zeamă de lămâie. Am procedat la fel si cu sfecla și am montat.

Spor in toate!