Salata cu somon afumat si pulpa de portocala


Salata cu somon afumat si pulpa de portocala

Pentru mesele în familie, cu prietenii sau chiar aniversări organizate pentru clientii restaurantului îmi place să fac salate mari, puse pe mijlocul mesei, din care poate lua fiecare cat vrea.

Mie îmi dă o stare de bine, mancatul parcă devine o activitate pe care o faci împreună cu ceilalți. De curand am facut această minunată și simplă salată care m-a impresionat prin gust și aspect.

Pentru 5 porții am cumpărat următoarele:

250 gr somon afumat, placă(îl găsiți la orice pescărie la secțiunea pește afumat, nu luați din cel marinat, la pungă)
200 gr valeriană
100 gr rucola
o salată rosie, creată
3 portocale
250 gr caju crud

Am început cu vinegrett’a’. Am amestecat bine cu un tel sucul unei portocale, aceeași cantitate ulei de masline, zeamă de lămaie, jumătate de lingurită de muștar, o lingurița sos soia. Cam asta-i tot.
Cu o pensulă am uns farfuria plată, am tăiat placa de somon felii subțiri și am așeat-o.
Am amestecat salatele și le-am pus pe mijlocul farfuriei.
Într-o tavă de cuptor, am copt nucile caju. Am scos pulpa celor 3 portocale.
Am așezat nucile caju pe marginea farfuriei, pulpa de portocale peste salată și vinegretta la final.

Spor și poftă de viată să aveti!