Pizza!


Pizza!

Pizza facută cum trebuie este o delicioșenie de care ma bucur foarte des. Contrar impresiei generale, eu nu cred ca este vreo’ bombă calorică, depinde ce punem pe ea și de calitatea ingredientelor folosite.

Blatul este întotdeauna aceelași:

– 1 kg faina
– 500 gr apa
– 6,6 gr drojdie uscată
– 1 lingurita sare
– 1 lingura ulei

Dizolv plicul de drojdie în apa calduță, pun toate ingredientele in robot și las până se formează o cocă compactă. O las la dospit o oră într-un loc calduț și o împart in 7 porții. Se poate pastra pâna la 3 zile în frigider.

Pentru 4 pizza am folosit urmatoarele:
– sos de rosii din conservă
– oregano, busuioc, cimbru, uscate
– masline kalamata
– mozarella de pizza, dată prin răzătoare
– branză cu mucegai
– frunze de busuioc
– roșii uscate

Am întins pizza, am pus sosul de rosii, am presărat mozarella rasă pe margine, am întors marginea spre interior(vezi foto). Am presărat cimbru, oregano, busuioc uscate. Am taiat 6 dreptunghiuri de mozarella, subtiri,le-am raspândit pe tot diametrul, am adăugat maslinele fară sâmburi, brânză cu mucegai.
Am incălzit cuptorul la 260 gr si am lăsat pizza 5 minute.
Înainte de servire am pus frunze proaspete de busuioc si rosii uscate.
Enjoy!