Humus cu legume si branza de capra


Humus cu legume si branza de capra

Eu si nautul ne cunoastem din copilarie, ciudat nu?

Vedeam prin filme cum erau fortati copiii de catre adulti sa manance humus, ca-i sanatos. Aveam impresia ca-i ceva groaznic, cum socoteam eu mancarea de conopida cu pui, la cuptor, pe care o facea mama.
Timpul a trecut si mi-am schimbat parerea, imi place mult nautul si tot ce poti face din el.

Azi am facut humus.

Am lasat nautul in apa rece, la frigider, peste noapte. Azi l-am fiert bine.
L-am pus in blender cu ulei de masline, tahini(pasta de susan, o gasiti la magazinele arabesti), sare, zeama de lamaie, un catel de usturoi, putina apa in care a fiert si am mixat bine pana a devenit o pasta groasa.

Am fript pe gratar 3 fasii de dovlecel, le-am umplut cu branza de capra si rosii uscate, am taiat fasii de ardei rosu crud si cativa muguri de brocoli, am presarat sumac si ulei de masline si cam asta a fost pranzul meu.

Spor sa aveti!