Green Thai Curry


Green Thai Curry

Mirosul dintr-un sos green thai curry mă scoate din judecata mea logică de zi cu zi cu alte cuvinte îmi pierd mințile. De la primul test reușit am făcut o fixație, mi-am făcut 3 zile consecutiv.

Toată greutatea stă în sos. Nu-i suficient să luăm o pastă de green curry și să o aruncăm în puțin lapte de cocos, asa iese ceva …. de compromis, fără legătură cu ce trebuie.

photo (1)

Trebuiesc ingrediente bune, dacă nu aveți timp să le achiziționați nu vă apucați, nu iese. Eu le cumpăr de la Ki-life, poate mai sunt și alte surse, dacă da, aș aprecia pontul. Orice cumpărați citiți eticheta, dacă conține ceva ce nu puteți citi, nu cumpărați.

Acestea fiind spuse să lucrăm.

Ingrediente pentru 4 porții:
– 2 ardei kapia tocați fașii – 3 caței de usturoi
– o vânătă tăiată fașii
– un dovlecel tăiat fașii
– 4 ciperci tăiate in 4
– 4 urechi de lemn lăsate în apă rece
– o legătură de coriandru proaspăt
– 750 ml lapte de cocos
– 3 lingurițe de pastă green curry
– 2 buc ardei gras verde
– 4 frunze de kaffir(opțional)
– o rădăcina de ghimbir curățată de coajă
– 2 căni de orez basmatti
– o sepie curațată
– 2 calamari curățați
– 12 creveți proaspeți(cei gri, cei roz sunt prefierți și nu mai iese gust) – 3 tentacule de caracatiță

Am început cu pasta green curry. Am pus în blender următoarele:
– ardeii verzi
– cățeii de usturoi
– legătura de coriandru
– laptele de cocos
– pasta green curry
– radăcina de ghimbir

Am mixat bine apoi am strecurat.

photo

Amestecul obținut l-am pus pe foc la redus împreună cu frunzele de kaffir. Am adăugat fructele de mare tăiate bucăți, ardeii kapia, vânăta, ciupercile, urechile de lemn. Le-am gatit 7 minute.

photo 1 (4)

Orezul l-am gătit 16 minute la abur. Daca nu puteți la abur atunci îl fierbeți(puneți apă cat să acopere orezul plus 2 degete peste).

Masa-i gata! Spor sa aveți!