Floricele de creveti cu orez negru


Floricele de creveti cu orez negru

Nu-mi place să mănânc mâncare reîncălzită sau foarte procesată, ca drept urmare gătesc pe loc și în funcție de inspirație cu ingredientele disponibile.
Am intrat in bucătărie la Muse și m-am uitat rapid în jur. Am identificat niste creveti cruzi, orez negru abia fiert, mi-am aruncat un ochi în frigiderul cu legume și în 10 minute a fost gata cina.

Făcusem un sos din lapte de cocos, ghimbir, coriandru si lemongrass pentru un eveniment , care a picat la fix.

Concluzia? O cină lejeră, plină de arome si texturi.

Ingrediente pentru sos (4 porții):
– 250ml lapte de cocos
– 50 gr coriandru proaspăt
– 2 bețe de lemongrass
– 2 căței de usturoi
– 10 ml sos desoia
– 3 frunze de lime sau lămâi
– Ghimbir

Am fiert 5 minute apoi am lăsat încă 10 minute la infuzat, am blenduit și am strecurat. Am crestat apoi gătit creveții în acest sos până au devenit roz. Am luat două linguri de orez negru fiert, l-am prajit puțin cu usturoi, ulei de masline și sare.

Aveam câteva andive rămase de la prânz, le-am prajit repede în unt, am aruncat și doua bucați de sparanghel, semințe de dovleac, corinandru și busuioc proaspete.

Farfurie frumos aranjată, cină rapidă și multă poftă bună am.

Așa vă doresc și vouă.