File de dorada cu cartofi dulci si salsa cu busuioc


File de dorada cu cartofi dulci si salsa cu busuioc

Relatia dintre cartofi si peste este unica. Daca adaug ceva verde si aromat este cina perfecta.


Pentru 4 portii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 8 fileuri de dorada
– 4 cartofi romanesti
– 3 cartofi dulci
– 12 rosii cherry
– busuioc proaspat
– patrunjel proaspat
– un ardei kapia, rosu
– 2 fire de ceapa verde
– condimente uscate: oregano, busuioc, piper, sare, ulei de masline

Totul se gateste la cuptor. Cartofii se spala si se coc in coaja la 180 gr, 40 min.
Cartofii dulci i-am taiat wedges, am pus oregano si putin busuioc, am presarat ulei de masline si i-am copt vreo’ 15 minute.
Fileurile de dorada le-am uns cu ulei de masline, sare, am crestat pielea si le-am pus la cuptor 15 minute.
Pentru salsa am taiat rosiile in patru, am tocat busuiocul, patrunjelul, am tocat ardeiul kapia fasii, am tocat fin ceapa verde. Le-am amesteca pe toate cu ulei de masline.

Seara linistita va doresc!