Cod cu risotto si varza de Bruxelles


Cod cu risotto si varza de Bruxelles

Ciudată sunt! Mai cunoașteți vre o nebună care să alerge prin magazine pe înserat după varză de Bruxelles? Well cred că sunt unică .
Cum am ajuns acasă am pus de un fel de risotto cu ciuperci, codul la fript și apa la clocotit.

Ingrediente:
– O ceapă
– doua căni de orez arborio
– o mână de hribi uscați
– o ceașcă de vin alb
– 2 fileuri de cod (și congelat e bun)
– varză de bruxelles
– roșii mici
– parmezan
– ulei de măsline
– unt

Am tăiat ceapa mic, am călit-o in ulei de măsline, am adăugat hribii uscați, orezul și am stins cu vinul alb. Când s-a evaporat am adăugat apă (dacă aveți supă de legume sau carne chiar mai bine) când aceasta a scazut am adăugat iar si tot așa până s-a gătit orezul. I am adăugat parmezan ras, sare, unt si piper apoi l-am lăsat să se odihnească.

M-am pus pe pește. Am încins o tigaie cu puțin unt si ulei de măsline, am pus peștele pe o parte si pe alta până s-a rumenit bine, sare, piper si încă 5 minute la cuptor.

Bun, acum varza.
Am pus o casoletă cu apa la fiert, am opărit varza taiată jumătăți. Apoi am pepelit-o puțin cu roșiile cherry, unt, sare și piper.
Totul se îmbină minunat si lejer.

Să vă fie cu folos!