Ce mancam de post?


Ce mancam de post?

Cam târziu pentru această postare, totusi mai bine târziu decât deloc. Săptămâna aceasta tin post. Nici nu am încheiat prima zi că au început tentațiile. Am făcut tort, nu mănânc niciodată dulce, nu-mi stă în fire, ehh azi cu greu m-am tinut sa nu dau gata o felie.

Voi scrie în fiecare zi câte doua rețete de post, mesele mele si ale clienților mei, cu abonament, poate vă inspiră.
De dimineată am mâncat 2 banane, la prânz fusili integrale cu pesto din leurdă, ridichi, roși i cherri, seminte si spanac.

Pesto din leurdă pentru 6 porții:
– 40 ml ulei de masline
– 20 ml apa
– un mănunchi de leurdă
– o mână de nuci
– sare, piper
– 2 lingurițe de zeamă de lamâie

Se amestecă bine în blender pâna devine o pastă cremoasă.
Am fiert o porție de fusili integrale. Într-o tigaie am încins o lingură de ulei de măsline, am pus roșiile tăiate in patru, le-am învârtit un pic, am adăugat 2 linguri din sosul pesto si pastele fierte.
La final am pus seminte de floarea soarelui, chia, spanac crud si ridichi.
Pentru cina îmi pregătesc o pizza de post. Pentru aluat aveți rețeta într-o postare anterioară.

Am întins blatul, am uns cu sos de roșii, oregano, busuioc uscat, felii de ciuperci, dovlecei, ardei roșu si am copt la 260 grade, 5 minute. La final roșii, rucola, ulei de masline, semințe de susan si pofta bună.
Aș mai fi pus și vlastari de floarea soarelui dar nu mai am.

Liniște vă doresc!